Guvernul admite că bugetul de stat nu mai poate susține și majorarea cuantumului voucherelor de vacanță, după majorarea salariilor și pensiilor. În consecință, executivul intenționează să plafoneze la 1.450 de lei valoarea indemnizației de vacanță până la 1 ianuarie 2021.

Tot pentru 1 ianuarie 2021 se va amâna și o altă prevedere legală care spune că: „Începând cu data de 1 decembrie 2018, ordonatorii de credite acordă, obligatoriu, o indemnizație de vacanță. Modalitatea de acordare se stabilește prin hotărâre a Guvernului. Valoarea anuală a indemnizației de vacanță este la nivelul unui salariu de bază minim brut pe țară garantat în plată și se acordă proporțional cu timpul efectiv lucrat în cursul anului calendaristic”.

Guvernul a renunțat și la salariul minim diferențiat pentru angajații cu vechime de peste 15 ani, după ce angajatorii au amenințat că-i vor înlocui cu angajați mai tineri în cazul în care vor fi obligați să le plătească mai mulți bani.

Inițial, Guvernul anunțase că toți angajații cu vechime de minim 15 ani nu vor mai putea fi plătiți sub salariul brut de 2.350 lei. Angajatorii au protestat legat de acest aspect și au amenințat cu concedieri.

 

Articolul precedentBloomberg: Băncile centrale sunt tot mai vulnerabile în faţa atacurilor politice
Articolul următorVizita lui Moș ANAF îți aduce taxe și impozite suplimentare