Detalii controversate despre cariera lui Ovidiu Vizante, șeful CFR Călători. Chiar înainte de a fi numit în funcție, acesta a lucrat la o firma care l-a avut printre acționari pe un apropiat al lui Liviu Dragnea, omul de afaceri Costel Comana, care s-a sinucis în avion în timp ce era anchetat pentru corupție. 

Compania brașoveană Rail Force, cu obiect de activitate exclusiv închirierea materialului rulant, i-a avut printre acționari pe Costel Comana și pe Iorgu Ganea, potrivit Club Feroviar.

Ovidiu Vizante a ocupat și poziția de director general al Rail Cargo Carrier România, parte a OBB Austria, până în februarie 2021, cînd a fost numit director general al Rail Force Brașov.

Actualul director a preluat șefia CFR Călători pe data de 20 aprilie, fiind prezentat drept un profesionist cu experiență vastă în logistică și operațiuni feroviare.

Pe de altă parte, liderul de sindicat Rodrigo Maxim, de la Federaţia Sindicatelor Transportatorilor Feroviari, l-a acuzat pe directorul general al CFR că ar acționa împotriva intereselor companiei.

„Închiriază altora locomotive și noi nu avem să punem la trenuri decât locomotive vechi, defecte și insuficiente. (…) Cum de închiriază locomotive către operatorii privați și noi nu avem suficiente locomotive la trenuri. Că le închiriază pe cele mai bune iar cele vechi rămân defecte în parcuri”, a declarat Maxim, în direct la Realitatea Plus.

Cîțu nu-l iartă pe Drulă: Dacă directorul CFR lucra la Guvern, era deja acasă

Articolul precedentSTB, anunț de ultimă oră. Cum folosim vechile titluri de călătorie după 1 august, odată cu majorarea tarifelor
Articolul următorUnitatea 2 CNE Cernavodă, reconectată vineri seara la Sistemul Energetic Național