Investiție de 800 mil. euro la Ploiești. Noi joburi în industria tutunului

Producătorul de tutun British American Tobacco (BAT) va investi 800 milioane de euro până în 2022  în fabrica pe care o deține la Ploieşti.

În cadrul investiției, va fi construită de la zero o nouă hală de producție.

Potrivit companiei, într-o priimă etapă, investiţia va genera 200 noi locuri de muncă.

„Suma de 800 milioane de euro care urmează să fie investită în Ploieşti în următorii 5 ani este o dovadă a angajamentului nostru faţă de România”, a declarat Ram Addanki, director Europa Centrală şi de Sud în cadrul BAT.

„În prezent 60% din produsele fabricate în România pleacă la export în alte 45 de ţări, iar acest procent va creşte la 70% ca urmare a noilor investiţii. Dorim să continuăm să investim în România şi sperăm că guvernul român va oferi predictibilitatea necesară. Deoarece piața neagră a tutunului este una dintre cele mai serioase provocări pentru noi și pentru investițiile noastre, precum și pentru veniturile guvernamentale și pentru consumatori, este încurajator faptul că Guvernul român a anunțat planuri de asigurare a frontierelor românești până la sfârșitul anului și a creat un grup de lucru cu scopul de a identifica cele mai bune soluții legale la problema ilicitului”, a mai spus Addanki.

Cu noile capacități de producție, fabric din Ploiești va deveni una dintre cele cinci mari unități de producție ale companiei multinaționale cu sediul la Londra.

British American Tobacco este cel mai mare jucător de pe piața tutunului din România, cu o cotă de piață de 55%. Potrivit celor mai recente raportări, în 2016, BAT România a realizat afaceri de 8,1 miliarde de lei, în creștere cu 11% față de anul anterior, iar profitul companiei a fost anul trecut de peste 672 de milioane de lei, tot în creștere cu aproximativ 55% față de anul 2015.

Articolul precedentPierdem peste 550 milioane euro pentru că PSD vrea să controleze funcționarii publici
Articolul următorTranzacțiile din energie și utilități au însumat 97 miliarde dolari în T1

Comments are closed.