Vești bune pentru comunitatea cripto: au crescut volumele de tranzacționare ale Bitcoin

Volumul mediu zilnic al tranzacțiilor cu contracte futures ce au ca activ suport Bitcoin și care sunt tranzacționate pe piața bursieră au înregistrat un salt semnificativ în cel de-al treilea comparativ cu perioada precedentă.

CME (Chicago Mercantile Exchange), compania are a lansat în premieră tranzacțiile futures cu Bitcoin în luna decembrie a anului trecut, a făcut publice datele pe Twitter, miercuri. Așa cum se poate vedea din graficul de mai jos, volumul mediu zilnic a atins 5.053 de contracte în trimestrul III, reprezentând o creștere cu 41% față de 3.577 contracte, valoarea aferentă celui de-al doilea trimestru. Cifra marchează, de asemenea, o creștere cu 170% față de cele 1.854 de contracte din primul trimestru, conform coindesk.com.

CME a furnizat, de asemenea, date privind pozițiile deschise, care reprezintă numărul total de contracte prezente în piață și deținute de cei care tranzacționează. Această cifră a crescut, de asemenea, potrivit CME, ridicându-se de la 1.523 contracte în primul trimestru, până la 2.873 de contracte în trimestrul III, ceea ce reprezintă o creștere față de cifra de 2.405 aferentă celui de-al doilea trimestru.

Dinamica volumelor de tranzacționare și a numărului pozițiilor deschise pe Bitcoin Futures, sursa: CME

În timpul unui eveniment al CoinDesk din Singapore, în septembrie, Tim McCourt, directorul general al CME și șeful global al diviziei de equity și investiții alternative, a sugerat că volumul de tranzacționare se afla deja pe o pantă ascendentă. El a remarcat, de asemenea, că firma a putut observa un interes puternic și din partea piețelor asiatice.

„Din cele 40% din tranzacțiile cu contracte futures pe bitcoin ce sunt tranzacționate pe CME și care sunt originate în afara Statelor Unite, 21% provin din Asia”, a declarat McCourt participanților.

El a mai adăugat că piața conctractelor futures a CME nu a fost de vină pentru criza din acest an a critptovalutelor, susținând că „reprezentăm doar o mică parte a pieței”.

Graficul zilnic al Bitcoin, sursa: tradingeconomics.com

De la maximele înregistrate in luna decembrie a anului trecut, prețul unui Bitcoin a scăzut cu peste 67%, la 6.433 de dolari.

Articolul precedentCreșterea stocurilor din Statelor Unite trimite prețul barilului de petrol în picaj
Articolul următorDisensiuni în conducerea Facebook: investitorii mari doresc ca Zuckerberg să nu mai fie președinte

Comments are closed.