Digi respinge afirmațiile denigratoare exprimate în mod repetat de un politician român

În urma atacurilor lansate în spațiul public privind investițiile fondurilor de pensii administrate privat din partea consilierului pe probleme economice al primului ministru, Darius Vâlcov, compania de telecomunicații respinge acuzațiile aduse, conform unui comunicat publicat pe site-ul propriu.

„Respingem afirmațiile denigratoare exprimate în mod repetat de acest politician român și constatăm că am devenit ținta unei adevărate campanii de defăimare. Nu facem politică și nu vrem să fim implicați în jocuri politice. Însă, ne simțim datori față de abonații, investitorii, partenerii și angajații noștri să corectăm informațiile eronate pe care cineva le aruncă împotriva noastră în spațiul public.

Digi|RCS & RDS este o societate care își desfășoară de aproape 25 de ani activitatea preponderent în România. Societatea RCS & RDS S.A. a investit din 2010 până în prezent peste 2 miliarde EUR pentru a dezvolta o rețea performantă de comunicații electronice fixe și mobile. Aceste investiții au fost făcute în beneficiul a milioane de abonați, care se bucură azi de servicii de cea mai bună calitate la prețuri foarte avantajoase. Și datorită investițiilor făcute de Digi|RCS & RDS în dezvoltarea rețelelor sale din România, această țară se mândrește azi cu una dintre cele mai bune poziții în clasamentele mondiale privind viteza internetului.

Digi|RCS & RDS a virat, în ultimii zece ani, peste 1 miliard de euro la bugetul de stat și la bugetul asigurărilor sociale și de sănătate, fiind unul dintre cei mai mari contribuabili din țară”, se mai arată în comunicat.

În privința procesului de listare, compania declară că: „Atunci când s-a decis listarea acțiunilor Digi|RCS & RDS pe o piață publică, pentru că am vrut să continuăm să contribuim la dezvoltarea pieței din România, am ales Bursa de Valori București. Astfel că, în mai 2017, am finalizat un proces îndelungat de listare, prin care oricui i s-a dat ocazia să achiziționeze acțiuni în Digi|RCS & RDS în scop investițional (atât persoanelor fizice, cât și fondurilor specializate), fără niciun beneficiu financiar pentru noi”.

Graficul zilnic al acțiunilor Digi, sursa: bvb.ro

Acțiunile Digi au închis sesiunea curentă de tranzacționare la 27,95 de lei, în creștere cu 0,54%. De la listare și până în prezent, cotația acestora a scăzut de la peste 40 de lei pe acțiune, adică cu aproximativ 35%.

Articolul precedentASF împacă și capra și varza. În espectativă, evită să se implice în disputa Vâlcov – Digi
Articolul următorGoldman Sachs: Cele mai iubite 10 acțiuni de către fondurile de investiții

Comments are closed.