Deficitul guvernamental, conform datelor ajustate sezonier, s-a situat în trimestrul trei din 2022 la 3,3% din PIB în zona euro şi la 3,2% din PIB în Uniunea Europeană, iar România şi Ungaria sunt ţările cu cel mai ridicat nivel, arată datele publicate luni de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

În rândul statelor membre UE pentru care sunt disponibile date, cel mai ridicat deficit guvernamental în trimestrul trei din 2022 s-a înregistrat în România (6,3% din PIB) şi Ungaria (6,1% din PIB), arată Eurostat, citat de Agerpres.

România a înregistrat un deficit de 3,1% din PIB în trimestrul doi din 2022 şi un deficit de 5,6% din PIB în primele trei luni din 2022.

În perioada iulie-septembrie 2022, s-a înregistrat în UE şi în zona euro o adâncire a deficitelor, comparativ cu trimestrul doi din 2022, în urma măsurilor adoptate de guverne pentru a atenua impactul preţurilor ridicate la energie,și citate de Agerpres. În România, procentul e de 6,3%.

În trimestrul trei din 2022, statele membre UE care nu înregistrau deficit guvernamental erau Irlanda, Portugalia, Lituania, Danemarca, Ţările de Jos şi Suedia.

În UE, veniturile guvernamentale totale s-au situat la 46,4% din PIB în trimestrul trei din 2022, o scădere de la 46,8% din PIB în precedentele trei luni, în timp ce cheltuielile guvernamentale totale s-au situat la 49,6% din PIB, o creştere semnificativă comparativ cu 48,6% din PIB în trimestrul precedent.

Articolul precedentDelecteaza-te cu preparatele favorite la gratar iarna aceasta cu gama de grill-uri profesionale de la PE FOC!
Articolul următorContractul privatizării PETROM: dovada trădării naționale, ascunsă 20 de ani – Dezvăluiri din JAFUL secolului