”Grânarul” lui Daea, pâinea congelată. România Importă peste 19.000 tone de aluat înghețat

România a importat 19.500 de tone de aluat congelat din statele UE, în ultimul an, arată datele Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA).

Importurile de aluat congelat s-au făcut în condițiile în care fermierii români au produs peste 10 milioane de tone de grâu de panificație, adică o cantitate de 510 kilograme de grâu pentru fiecare locuitor al României, potrivit calculelor ZF, bazate pe informații de la Insitutul Național de Statistică.

”România ar trebui să fie cel mai mare exportator de pâine congelată din UE, nu de cereale, dar noi exportăm materii prime brute și impărtăm produse cu valoare adăugată, cum este aluatul congelat. Acum tote magazinele mari au zone de copt pâine, pentru că mirosul de pâine atrage clientela. E un element de marketing”, arată președintele Asociaței pentru Promovarea Alimentului Românesc, Ștefan Pădure.

Potrivit datelor Macromex – La Lorraine, care deține la Câmpia Turzii cea mai mare fabrică locală de panificație din congelate, România produce anual 35.000 de tone de pâine precoaptă congelată și 20.000 de tone de patiserie congelată, din care exportă 6.000 de tone de pâine congelată și 2.000 de tone de patiserie congelată.

Articolul precedentDoar trei țări UE stau mai bine decât România la datoria guvernamentală
Articolul următorLoteria bonurilor fiscale, speranța săracului

Comments are closed.