Analist: Prabușirea Bitcoin deschide noi oportunități de investiții pe cripotomonede

Monedele digitale sunt din nou în atenția investitorilor. Cu toate că volatilitatea acestora și tendința de scădere abruptă au fost cele mai difuzate știri din perioada recentă, de data aceasta este vorba despre o serie de aspecte pozitive. Tom Lee, analist și fondator la Fundstrat Global Advisors, a făcut pentru Bloomberg o previziune pozitivă pentru prețul Bitcoin.

Tom Lee este un expert în a face estimări de preț pentru acțiuni clasice. El este, de asemenea, preocupat de analiza noii clase de active interesante pe care o formează monedele digitale. Ultima sa analiză publicată pe Forbes.com a atras multă atenție. Lee este, de obicei, optimist cu privire la prețul Bitcoin pe termen lung. Analiza lui prezice că cea mai faimoasă criptovalută din lume, Bitcoin, va atinge un maxim la 90.000 de dolari până în 2020.

Investitorii care intră astăzi pe piață vor vedea majorarea capitalului lor de 13 ori, spune Lee. Asta înseamnă că o investiție de doar 5.000 de dolari va avea o valoare de aproape 70.000 de dolari în doar doi ani.

Pe de altă parte, conform Bloomberg, Tom Lee a declarat săptămâna trecută într-o notă adresată clienților proprii că la baza scăderii ample a Bitcoin ar sta contractele futures care se tranzacționează la Chicago. Lee a afirmat în raport că există o „volatilitate semnificativă” a prețurilor în jurul datei de expirare a contractelor futures.

Același Lee declara, în ianuarie 2018, că moneda digitală se va dubla în acest an la 25.000 de dolari, în urma picajului suferit în acea perioadă.

„Ne așteptăm la un minim de 9.000 de dolari și am putea deveni cumpărători agresivi în jurul acestui nivel”, a completat Lee, într-un raport de joi. „Considerăm acest nivel, de 9.000 de dolari drept cea mai mare oportunitate de cumpărare în 2018”, a declarat fostul analist de la JP Morgan.

Atât CME1 cât și CBOE2 au lansat contracte futures pe bitcoin în luna decembrie, când prețul Bitcoin atinsese maxime record la aproximativ 20.000 de dolari. Bitcoin, de atunci, s-a prăbușit, atingând astăzi valoarea de 6,438,56 dolari, adică un picaj de peste 60% de la începutul anului, așa cum se poate constata și din graficul următor:

Grafic zilnic Bitcoin, sursa: MetaTrader 5

Cu alte cuvinte, trebuie ținut cont întotdeauna de faptul că o astfel de investiție poartă un risc semnificativ și că unii analiști ar putea face anumite recomandări părtinitoare.

1 – CME – Chicago Mercantile Exchange – Bursa de mărfuri de la Chicago

2 – CBOE – Chicago Board Options Exchange – Bursa de opțiuni de la Chicago

Articolul precedentHabemus buget! Merkel și Macron au ajuns la un consens pentru Eurozone
Articolul următorVezi cât spune ministrul muncii că va da angajatorilor, pentru ca șomerii să prefere munca ajutoarelor sociale

Comments are closed.