Prețurile carburanților devin din nou un stres pentru români. În ultima lună au fost nu mai puțin de 14 ajustări în sus, practic o majorare de preț la 2 zile. În aceste condiții, un plin de carburat, fie că este vorba de benzină sau motorină, este cu peste zece lei mai scump.

Practic, acum un plin de 50 de litri de motorină ne costă cu 19 lei mai mult decât luna trecută, iar pentru unul de benzină plătim cu peste 12 lei mai mult.

Potrivit portalului peco online, care urmărește evoluția prețurilor carburanților, coroborată cu evoluția bursei petroliere, în ultima lună un litru de motorină s-a scumpit cu 37 de bani.

Imagine
Imagine

În același interval de timp, benzina s-a scumpit cu doar 25 de bani pe litru.

Imagine
Imagine

În perioada analizată, cotația bursieră a petrolului brent a crescut cu 25 de lei pe baril.

Imagine

În această perioada România se află pe locul al 3-lea în Uniunea Europeană în clasamentul țărilor cu cea mai ieftină benzină, după Bulgaria și Malta.

Articolul precedentANAT: Suspendarea voucherelor de vacanţă sau înlocuirea lor cu bani poate determina o scădere cu 35%-50% a încasărilor din turismul intern
Articolul următorAnunț șoc pentru bugetari: Voucherele de vacanță ar putea fi eliminate total din 2024 – Tăieri drastice decise de Guvern