O nouă schemă de înșelăciune a fost sesizată de fermieri. Aceștia au primit pe adresele de e-mail un mesaj cu titlul ”NOTIFICARE IMPORTANTĂ” cu privire la fondurile europene, prin care li se cer detaliile contului bancar, pentru a primi, din senin, 100.000 de euro.

O nou schemă de înșelăciune a fost sesizată de fermieri. Aceștia au primit pe adresele de e-mail un mesaj cu titlul ”NOTIFICARE IMPORTANTĂ” cu privire la fondurile europene, prin care li se cer detaliile contului bancar, pentru a primi, din senin, 100.000 de euro. Comisia Europeană (CE) nu acordă în mod direct bani fermierilor, ci numai dacă aceștia au depus proiecte de finanțare sau sumele sunt solicitate de autoritățile și ministerele care au în atribuții accesarea banilor europeni.

Mesajul-capcană primit de fermieri este formulat sub forma unei notificări din partea Comisiei pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală a Uniunii Europene. Prin e-mailul înșelător fermierul este anunțat că există un buget de 430 de milioane de euro ”donat” de Politica Agricolă Comună (PAC) a UE pentru a sprijini sectorul agricol al UE, scrie agrointel.ro

”Aceasta este o notificare importantă din partea Comisiei pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală a Uniunii Europene. Acest mesaj este tradus pe baza limbii dvs. locale pentru o mai bună înțelegere. Suntem încântați să vă informăm că vă numărați printre fermierii selectați de Politica Agricolă Comună (PAC) a UE pentru finanțarea UE pentru a sprijini fermierii afectați de evenimentele climatice nefavorabile și pentru a contribui la creșterea producției de alimente în țările Uniunii Europene. Politica Agricolă Comună (PAC) a UE are ca scop sprijinirea mijloacelor de trai ale fermierilor și crearea productivității agricole în țările europene și în țările învecinate. Suma totală de 430 de milioane euro a fost donată de Politica Agricolă Comună (PAC) a UE pentru a sprijini sectorul agricol al UE”, se arată în emailul trimis în numele UE.

Articolul precedentAnunțul momentului despre facturi. Ce se întâmplă cu plafonarea prețurilor energiei
Articolul următorMăsurile fiscale, în linie dreaptă – Liderii PSD și PNL, ultimele discuții. Cu cât cresc pensiile, ce se întâmplă cu salariile