Cele mai profitabile 4 companii din sud-estul Europei sunt din România, arată un clasa­mentul realizat de un furnizor de ştiri de business din BulgariaDedeman, cea mai mare companie antreprenorială din România după cifra de afaceri, se află pe primul loc în top, cu un profit net de aproape 300 mil. euro în 2020, potrivit clasa­mentul SEE Top 100, realizat de SeeNews și citat de Mediafax.

Hidroelectrica se află pe locul al doilea, cu un câștig de 298,1 mil. euro, OMV Petrom pe poziția a treia, cu 283,7 mil. euro profit anul trecut, iar Romgaz pe locul al patrulea, cu un profit de 262,6 mil euro.

A cincea poziţie este ocupată de grupul sloven Krka, din industria farma.

Zona SEE include ţările din sud-estul Europei, adică Albania, Bosnia şi Herţegovina, Bulgaria, Croaţia, Cipru, Grecia, Kosovo, Muntenegru, Macedonia, România, Serbia, Turcia, Republica Moldova şi Slovenia.

Dedeman a raportat pentru anul 2020 o cifră de afaceri de 9,1 mld. lei (aproximativ 1,8 mld. euro), în creştere cu 10,5% faţă de 2019, compania din Bacău fiind, de altfel, lider detaşat în topul celor mai mari companii antre­prenoriale româneşti. Profitul companiei a urcat şi mai puternic însă, cu 28% în 2020 faţă de 2019, la 1,64 mld. lei. Marja de profit net a Dedeman a fost în 2020 de 18%.

Articolul precedentRusia amenință că lasă Republica Moldova fără gaze naturale în prag de iarnă
Articolul următorNoi restricții în toată România, începând de astăzi