Termenul de valabilitate a rovinietelor va fi modificat de autorități. Se introduce rovinieta pentru o zi. 

CNAIR informează utilizatorii rețelei de drumuri naționale și autostrăzi că, începând cu data de 11 martie 2024, ora 00:00, pentru o perioadă de aproximativ 3 ore, emiterea ROVINIETELOR în punctele de distribuție, prin intermediul portalurilor web/aplicațiilor dezvoltate pentru sistemele de operare ale telefoanelor mobile și a dispozitivelor de procesare a plăților numerar/electronice (terminale) nu va fi posibilă.

Acest lucru este necesar pentru actualizarea informațiilor privind perioadele de valabilitate ale ROVINIETELOR și a nivelului tarifelor pentru acestea în Sistemul Informatic de Emitere, Gestiune, Monitorizare și Control al ROVINIETEI – SIEGMCR, ca urmare a intrării în vigoare a prevederilor Ordonanței nr. 14/2024 pentru modificarea și completarea OUG nr. 15/2002 privind aplicarea tarifului de utilizare și a tarifului de trecere pe rețeaua de drumuri naționale din România.

Noile tarifele pentru rovinietă sunt valabile începând cu 11 martie 2024

Pentru un autoturism, prețul unei roviniete de o zi va fi de 12,43 de lei, iar pe 10 zile șoferul va trebui să achite suma de 16,40 de lei. Dacă dorește pentru 30 de zile, el va avea de plătit suma de 26,34 de lei.

Rovinieta pe un an de zile pentru un autoturism va costa aproape 140 de lei.

Pentru celelalte categorii de autovehicule, verificați tabelul pus la dispoziție de CNAIR, prețurile intrând în vigoare începând cu data de 11 martie 2024.

Imagine

„Totodată, informăm utilizatorii rețelei de drumuri nationale și autostrăzi, că din data de 11.03.2024 emiterea ROVINIETEI prin intermediul serviciului de mesaje scurte (SMS) va fi suspendată până la data de 21.03.2024, ca urmare a modificărilor ce trebuie realizate la nivelul fluxului de emitere de către dezvoltatorul aplicației”, informează CNAIR, pe site-ul oficial.

Sursa: Realitatea Financiara

Articolul precedentPrețul cărnii de MIEL a explodat. Românii sărmani vor cumpăra carne de PAȘTE la suta de grame
Articolul următorCând începe Programul Rabla 2024. Suma fabuloasă la subvenție pentru mașini electrice

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau