Guvernul are mare nevoie de bani în acest an, pentru a acoperi cheltuielile care atârnă tot mai greu în buget. Din păcate, dobânzile plătite nu sunt deloc mici. 

 

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a atras, vineri, 60 de milioane de lei de la bănci, suplimentar la licitaţia de joi, când a împrumutat 535 milioane de lei, la o dobândă de 4,96% pe an.

Împrumutul s-a făcut printr-o emisiune de obligaţiuni de stat benchmark cu maturitatea reziduală la 117 luni, potrivit datelor transmise de Banca Naţională a României (BNR), potrivit Agerpres.

Valoarea nominală a emisiunii suplimentare a fost de 60 de milioane de lei, iar băncile au transmis oferte în sumă de 305 de milioane de lei.

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a planificat în mai 2019 împrumuturi de la băncile comerciale de 4,08 miliarde de lei, din care 400 milioane de lei printr-o emisiune de certificate de trezorerie cu discont şi 3,2 miliarde de lei prin redeschiderea unor emisiuni de obligaţiuni de stat, la care se poate adăuga suma de 480 de milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitaţiilor de obligaţiuni.

Articolul precedentTuriștii români, „deturnați” de hotelieri de la Marea Neagră către Marea Roșie
Articolul următorComisia Europeană acuză șapte bănci de manipularea cursului valutar