Puterea vrea și banii ONG-urilor: românii sunt luați prin surprindere și au un termen extrem de scurt să doneze 2% din venituri către ONG-uri. Statul le va lua automat banii.

 

Guvernul a decis să reducă termenul pentru depunerea declaraţiei 230, cea prin care se poate redirecţiona 2% din impozitul pe venit asociaţiilor sau ONG-urilor.

Termenul a fost scurtat cu două luni de Ministerul Finanțelor, fără să informeze populația. Aşa se face că multe cauze caritabile vor rămâne fără finanţare, iar banii vor ajunge la stat, fără drept de apel.

Românii au fost luaţi prin suprindere de anunţul că trebuie să se grăbescă dacă vor să susţină o cauză nobilă redirecționînd 2 la sută din impozitul pe venit. Ei puteau depunde actele până pe 25 mai. Anul acesta termenul este 15 martie!

Românii care au obţinut anul trecut venituri impozabile din salarii, pensii sau activităti independente au la dispoziţie mai puţin de o lună să completeze formularul 230 şi să-l depună la ANAF, transmite Realitatea TV.

Formularul 230 poate fi completat şi depus la sediile ANAF prin poștă sau online.

Articolul precedentReorganizarea RADET, aprobată de Planul de reorganizare a RADET, aprobat de Adunarea Generale a Creditorilor
Articolul următorVântul a ajutat sectorul eolian să stabilească un recod de productivitate