Profimedia
High Voltage Sign On A Fence With The Inscription Electricity Rationing, Rationing And Allocating Electricity And Energy, Critical Energy Supply PHOTOMONTAGE,Image: 705309320, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no

Peter Lautz, șeful unei companii de utilități cu 170.000 de clienți a atras atenția că o creștere semnificativă a consumului de energie electrică pentru scopuri casnice, mai ales pe timp de iarnă, cât este vorba de încălzire, ar putea pune probleme grave rețelei electrice a țării.

Aproximativ 20 de milioane de gospodării din Germania se încălzesc cu gaz. Lautz avertizează că, dacă fiecare a doua gospodărie ar porni un radiator într-o zi rece de iarnă, acest lucru ar duce la un consum suplimentar de energie de 20 gigawați.

Panele de curent nu ar afecta doar gospodăriile private, ci ar afecta și infrastructura germană, inclusiv sistemele de plată în numerar, rețelele de telefonie mobilă și iluminatul stradal, a declarat Martin Kleimaier de la Asociația de Inginerie Electrică (VDE). Aceste rețele ar putea fi, de asemenea, oprite pentru perioade lungi de timp.

Un alt factor de risc îl reprezintă autoturismele electrice, pe măsură ce numărul acestora crește. Variatele luate în calcul de specialiști sunt sisteme modulare digitale, care să se decupleze local sau zonal, fără a pune în pericol marile rețele cu acoperire națională, potrivit RMX.

Articolul precedentVești proaste de la guvern. Puterea de cumpărare scade, inflația crește, balanța comercială va atinge nivelul nesustenabil
Articolul următorSăptămână decisivă pentru angajații de la stat. Salariile bugetarilor ar putea crește cu până la 50%