Scoţia a intrat într-un nou lockdown de la miezul nopţii de luni spre marţi, pe tot parcursul lunii ianuarie, pentru a lupta împotriva crizei COVID-19, care a escaladat, a anunţat prim-ministrul Nicola Sturgeon.

Şefa guvernului scoţian a declarat în parlamentul de la Edinburgh că, de la miezul nopţii, oamenii vor avea obligaţia de a rămâne acasă, cu excepţia deplasărilor în scopuri esenţiale, în mod similar cu lockdown-ul impus la începutul pandemiei, în martie 2020.

„Situaţia (…) este extrem de serioasă”, a spus Nicola Sturgeon, arătând că noua variantă de coronavirus, cu 70% mai transmisibilă, este responsabilă de aproape jumătate de cazurile noi de infectare în Scoţia.

„Ca rezultat al acestei noi variante, (virusul) a învăţat cum să se propage mult mai rapid şi, cu certitudine, şi-a accelerat ritmul în ultimele două săptămâni. Nu este nicio exagerare dacă spun că sunt mai preocupată de situaţia cu care ne confruntăm acum decât am fost în orice moment începând din martie”, a adăugat Nicola Sturgeon în parlamentul scoţian.

Restricțiile sunt similare celor instaurate în luna martie a anului trecut, pentru zonele din Scoția care sunt în nivelul patru de restricții.
– conform legii, se permite părăsirea locuinței numai pentru situații excepționale, asigurarea alimentelor, programări doctor/spital și efectuarea exercițiilor fizice;
– școlile rămân închise pe toată durata lunii ianuarie.
– doar două persoane din două gospodării diferite vor putea să se întâlnească, numai în aer liber.
– lăcașurile de cult vor fi obligate să se închidă pentru slujbele religioase.
– serviciile publice vor fi online, acolo unde este posibil.
– lucrătorii cheie își vor continua activitatea pe durata lunii ianuarie.

Sursa: Realitatea de Diaspora

Articolul precedentMarea Britanie reintră în LOCKDOWN din cauza coronavirusului. Boris Johnson: „Stați acasă!”
Articolul următorPensiile din luna ianuarie vor ajunge la timp la pensionari

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau