Fermierii se consideră înșelați de modul în care Ministerul Agriculturii și APIA în modul de alocare a banilor rambursați României din rezerva necheltuită a UE

Sute de fermieri pare să fi fost mințiți de ministrul Agriculturii și șeful Agenției de Plăți (APIA), care le-au promis în ultimele săptămâni că vor primi o subvenție suplimentară din fonduri europene de 23 de euro pe hectar, dar sumele primite s-au dovedit în realitate mult mai mici. Fermierii au constatat că în conturi le-au intrat mult doar 2,23 de euro/hectar, adică mai puțin de 10% din suma promisă de ministru și de șeful APIA. Mai mulți fermieri au declarat pentru G4Media.ro că subvenția încasată a fost de fapt mult mai mică, iar portalul Agroinfo.ro demonstrează discrepanțele dintre promisiuni și realitate.

Pentru că rezerva agricolă pentru situații de criză a UE nu s-a cheltuit în anul 2017, banii din această rezervă au fost împărțiți între toate statele membre UE pentru a fi rambursați fermierilor. României i-a revenit suma de 16.451.931,77 euro. Acești bani sunt împărțiți doar fermierilor care au încasat subvenții peste pragul de 2.000 de euro.

Cei 16.451.931 de euro de la UE au fost distribuiți fermierilor după un algoritm extrem de complicat, algoritm ce nu are legătur cu alocarea unei sume fixe pe hectar și care face ca sumele pe hectar să fie mult mai mici decât cei 23 de euro promiși de ministrul Daea și de șeful APIA.

Articolul precedent„Dr. Doom” Nouriel Roubini consideră că 99% dintre criptomonede au valoare zero
Articolul următorLeul se pregătește iar de marele salt la 4,7 lei/euro

Comments are closed.