Decizia Guvernului de a compensa prețurile carburanților pe o perioadă de cel puțin 3 luni, de la 1 iulie, este „o subvenție mascată”, susține fostul ministru de Finanțe Eugen Teodorovici. „Nu poți să te lauzi cu o japcă de-asta față de români”, este mesajul transmis de acesta, potrivit Realitatea PLUS.

„Este o greșeală incredibilă pe care vrea să o facă Guvernul. (…) Cum ne fac ei un pustiu de bine ca să împărțim costurile? Nu împărțim nimic. Din această creștere, statul român câștigă 3,5 milioane pe zi. Ați văzut că s-au lansat trompetele de serviciu? Cineva spunea azi că o plafonare la energie și gaze va duce la o penurie.

El a precizat că le-ar fi oferit premierului Nicolae Ciucă și liderului PSD Marcel Ciolacu 2 soluții de plafonare a prețurilor carburanților, însă niciunul n-a reacționat.

Guvernul, în această perioadă, va putea să reducă chiar și TVA, fie la 9%, și atunci rezultă un preț la pompă de 5,4 lei/litru (…)”, a arătat Teodorovici.

Fostul ministru a subliniat, în context, că „nu poți să te lauzi că o japcă de-asta față de români”.

„Nu poți să pui asta pe seama economiei. Cauza (pentru care autoritățile iau astfel de decizii – n.r.) ar putea fi neștiința. Nu e la Energie (decizia – n.r.), ci la Finanțe. Ping-pongul între partide nu mă interesează. E grădina Coaliției. Tot ce se întâmplă are legătură cu Coaliția, și bun, și rău. Eu, român, trag (de pe urma deciziilor Coaliției – n.r.). Tu (Guvern – n.r.) pui economia pe butuci”, a precizat fostul ministru.

 

Articolul precedentMinisterul Energiei a lansat în consultare publică documentele privind măsura de eficienţă energetică în sectorul industrial, din PNRR. Cui se adresează
Articolul următorValoarea tichetelor de masă a crescut! Klaus Iohannis a promulgat legea