O mare bancă din România dispare din 3 ianuarie

Una dintre cele mai cunoscute bănci comerciale din România îşi încheie activitatea începând din data de 3 ianuarie.

 

Bancpost a fost înființată la 1 iulie 1991, prin Hotărâre de Guvern, în urma reorganizării sectorului comunicațiilor și preluării unei părți a activelor companiei publice RomPostTelecom.

Bancpost a fost privatizată în intervalul 1999-2002, fiind cumpărată de Eurobank Ergasias din Grecia. Anul trecut, banca situată în topul primelor zece bănci din punct de vedere al activelor a fost cumpărată de BT pentru 226 milioane de euro.

„Bancpost şi Banca Transilvania devin aceeaşi bancă la finalul anului 2018, aşa încât din 3 ianuarie 2019 te aşteptăm la BT cu Oferte de Bun Venit!”, scrie pe pagina de internet a Bancpost.

Clienții băncii sunt așteptați cu oferte pentru transferarea conturilor curente în noua bancă.

Integrarea Bancpost în Banca Transilvania a fost începuta în aprilie anul trecut. Pe lângă Bancpost, Banca Transilvania a achiziţionat de la Eurobank Group, în aprilie 2018, companiile ERB Leasing şi ERB Retail Services, derulând şi în cazul acestora programe de integrare.

Fuziunea Banca Transilvania – Bancpost a devenit efectivă juridic la 31 decembrie 2018. Bancpost, cu active totale de 2,5 miliarde de euro, are o reţea de 147 de sucursale în România şi peste 1 milion de clienţi, fiind una dintre cele mai mari pieţe ale Eurobank în afara Greciei.

Prin preluarea acesteia, Banca Transilvania, locul doi în piaţa bancară locală, se apropie semnificativ de prima poziţie în topul băncilor, după active, încă ocupată de Banca Comercială Română.

În aprilie 2018, Banca Transilvania anunţa că va iniţia o ofertă de achiziţionare a participaţiilor minoritare din Bancpost, respectiv 0,85% din numărul total de acţiuni cu drept de vot.

Articolul precedentCe se întâmplă cu prețul petrolului la început de 2019
Articolul următorRegimul PSD-Dragnea pune lacătul pe 50.000 de firme private