Marea Britanie a introdus o interdicție de viză pentru tinerii care doresc să lucreze în baruri și spitale, prin impunerea unui prag minim de venit minim anual. Modificarea drastică a normelor de imigrație a fost primită cu șoc și dezamăgire de către numeroși tineri care aspiră să lucreze și să trăiască în Regatul Unit, dar și de angajatori care profitau de salariile mici pe care le puteau plăti.

Marea Britanie a introdus o interdicție de viză pentru tinerii care doresc să lucreze în baruri și spitale, impunând un venit minim anual de cel puțin 38.700 de lire sterline.

Măsură a fost implementată la 1 aprilie, generând un impact imediat asupra a sute de tineri care se află deja în Marea Britanie cu vize care sunt pe cale să expire. Mai mult decât atât, această decizie va face aproape imposibil pentru alte mii de persoane din UE să intre în Regatul Unit pentru a-și căuta de lucru sau pentru a-și continua studiile, scrie Stiri Diaspora.

Mulți italieni de exemplu, imediat după ce împlineau 18 ani, plecau să se angajeze ca ospătari în Anglia, sau făceau studii de infirmier în țara natală și apoi se angajau pentru a-și asigura un salariu mai mare în Marea Britanie. Toate acestea devin acum imposibile dacă salariul lor anual nu este de cel puțin 38.700 de lire sterline (față de 26.200 de lire sterline anterior) fiind foarte greu să obțină o viză de muncă.

În situații asemănătoare se regăsesc și unii români, care formează cea mai numeroasă minoritate din Marea Britanie.

Articolul precedentMarea recalculare: pensionarii, scutiți de drumuri inutile
Articolul următorRomânii își mai pot cumpăra vechime în muncă până la sfârșitul anului. Legea merge la promulgare