Guvernul ar putea adopta, în sedința de azi, dublarea în etape a alocației pentru copii, dar și o serie de măsuri de ajutoare a mediului de afaceri.

Executivul intenționează să adopte proiectul unei ordonanțe de urgență prin care se dublează alocațiile pentru copii. Ministrul muncii, Violeta Alexandru, a precizat că această creștere se va face în etape: 20% de la 1 septembrie anul acesta, 20% de la 1 ianuarie 2021 și tot 20% de la 1 iulie 2021, urmând ca în 2022 să se mai aplice încă 2 majorări. Practic, dacă proiectul este adoptat, alocațiile pentru copiii între 2 și 18 ani vor crește la 180 de lei, de la 1 septembrie, iar pentru cei între 0 și 2 ani, precum și pentru copiii cu dizabilități, va crește la 360 de lei.

În domeniul economic, executivul intenționează să adopte două măsuri de sprijin pentru ca mediul de afaceri să treacă mai ușor peste criza provocată de pandemie. Primul act normativ prevede alocarea unui miliard de euro pentru repornirea activității economice, pentru investiții și pentru IMM-urile fără angajați, iar al doilea oferă împrumuturi nerambursabile IMM-urilor pentru digitalizarea activității lor.

 

Articolul precedent5 sfaturi dacă pleci la drum lung cu un copil mic (P)
Articolul următorBCR, profit de peste 100 de milioane de euro în primul semestru