Epidemia de coronavirus a perturbat creşterea economică în China iar o răspândire în alte ţări ar putea deraia revenirea „foarte fragilă” care este prognozată pentru economia mondială în 2020, a avertizat miercuri Fondul Monetar Internaţional (FMI), informează Agerpres, care citează Reuters.

Într-un document pregătit pentru reuniunea miniştrilor de Finanţe şi guvernatorilor băncilor centrale din G20, FMI a menţionat mai multe riscuri cu care se confruntă economia mondială, printre care şi o propagare rapidă a epidemiei de coronavirus precum şi o relansare a tensiunilor comerciale dintre SUA şi China.

Miniştrii de Finanţe şi guvernatorii băncilor centrale din G20 se vor întâlni la Riad, Arabia Saudită, la finele acestei săptămâni, pe fondul incertitudinilor cu privire la impactul coronavirusului COVID-19.

FMI a subliniat că îşi menţine prognozele din luna ianuarie, potrivit cărora în acest an economia mondială va înregistra un avans de 3,3%, după o creştere de 2,9% în 2019. Prognozele din luna ianuarie au fost revizuite în jos cu 0,1 puncte procentuale comparativ cu prognozele anterioare, din luna octombrie 2019.
Detalii Aici

Articolul precedentAgenția de rating Moody’s a scăzut cu o treaptă rating-ul Renault până la categoria ”junk”
Articolul următorFlorin Cîţu: Comisia Europeană va accepta planul de reducere a deficitului. Vom ajunge la 3% în 2022