Deputaţii vor mai mulţi bani în 2019. Sporuri uriaşe pentru „condiţii de muncă”

Camera Deputaților vrea un buget mai mare cu 10% în 2019 faţă de anul în curs, se arată într-un proiect de hotărâre postat pe site-ul Camerei.

Camera Deputaţilor solicită un buget de 490.7 milioane de lei pentru anul 2019, cu 54,4 milioane de lei mai mult decât bugetul pe anul în curs.

Cheltuielile de personal pentru anul viitor – care includ indemnizațiile, diurnele, sumele forfetare ale deputaților și salariile angajaților Camerei – se vor ridica la suma de 351 milioane de lei.

În proiectul de Hotărâre semnat de Nicolae-Liviu Dragnea, Camera Deputaţilor cere suma de 20,5 milioane lei numai pentru Preşedinţia Consiliului UE.

La categoria salarii vor intra peste 5,5 milioane lei, dedicaţi activităţilor care au legătură cu Preşedinţia Consiliului UE.

Sporurile pentru condiţii de muncă ajung la suma incredibilă de 13 milioane de lei, bugetaţi pentru anul 2019.

Pensiile speciale ale foştilor deputaţi creează o gaură de 31,1 milioane lei, mai mare decât anul trecut când Camera a plătit 28,7 milioane lei.

”La asistență socială suma de 31.123.000 lei a fost prevăzută pentru cheltuielile aferente acordate foștilor deputați (pensiile speciale), precum și pentru cele acordate persoanelor care în anul 2019 vor înceta activitatea”, se arată în proiectul de hotărâre. Din această sumă, 30,8 milioane lei vor merge strict pentru pensiile speciale ale deputaților.

Potrivit documentului citat, numărul posturilor din cadrul Camerei Deputaților finanțate din bani publici este de 1.820, din care 329 de deputați și 1.491 de angajați permanenți sau contractuali.

Articolul precedentRata anuală a inflației scade pentru a doua lună consecutiv. Cartofii conduc în topul scumpirilor
Articolul următorAngajatorii dau prime de Crăciun de până în 500 lei