Educația gratuită pentru copil îi costă pe părinți 3.093 de lei pe an, în medie. Asta este concluzia studiului organizației Salvați Copiii, publicat în septembrie 2018.

Raportul arată valori mai mari în orașe faţă de rural (3.351 de lei, faţă de 2.757 de lei) evidențiază  studiul preluat de edupedu.ro.

Iar una dintre cele mai importante concluzii ar fi aceea că, de la ultimul studiu Salvaţi Copiii pe această temă, realizat în 2010, costul mediu pe copil s-a dublat.

În 2010, de exemplu, o familie plătea în medie 1.490 de lei, iar acum plătește 3.093 de lei. Este o creștere de 107.58%, ce depășește atât valoarea nominală a salariului mediu net pe economie, (2.669 în august 2018) cât și creșterea acestuia din 2010 până în august 2018, de 91,8%.

Thomas România este parte importantă a Thomas International, o companie HR, cu o vechime de aproape 40 de ani.  Compania lucrează cu clienți din toată lumea înregistrand 300.000 de utilizatori. Clienții companiei beneficiză de peste 1,5 milioane de evaluări în fiecare an.

 

În perioada 22-23 noiembrie 2018, se va desfășura, la Oradea, Conferința Internațională Thomas – Innovation in People Management, eveniment prilejuit de împlinirea a 20 de ani de prezență a Thomas International în România. Experți internaționali și lideri ai mediului de afaceri românesc vor împărtăși cu cei 200 de participanți din țară și din străinătate informații privind cele mai recente tendințe și soluții care asigură succesul în managementul forței de muncă.

„Am decis să dedicăm aniversării a 20 de ani de prezență a Thomas International în România prima Conferința Internațională Thomas – Inovare în Conducerea Oamenilor, pentru a le mulțumi partenerilor noștri dar și pentru a marca o etapă de maturizare a managementului resurselor umane în România, generată inclusiv de efortul comun al liderilor care vor fi prezenți la Oradea. Avem clienți care însoțesc orice proces important din compania lor de evaluările noastre”.

 

Articolul precedentEfectul legii offshore PSD-ALDE: OMV amână continuarea investiției din Marea Neagră
Articolul următorIsarescu: Salariile trebuie corelate cu productivitatea, nu crescute de politicieni

Comments are closed.