Temperaturile ridicate aduc cheltuieli mai mari chiar și cu 350 de lei lunar! De vină pentru cea mai mare parte din sumă este aparatul de aer condiționat. Spre exemplu, în cazul în care aerul condiționat este pornit 8 zilnic în cazul unui apartament de 50 de metri pătrați, atunci consumul lunar ajunge la 360 de kw/h, iar asta aduce o factură mai mare chiar și cu 250 de lei. În plus, scoatem mai mulți bani din buzunar și pentru apă, dar și pentru alte produse răcoritoare.

Specialiștii recomandă folosirea cu atenție a aerului condiționat în perioada verii, chiar dacă este caniculă. Pentru că, în funcție de aparatul de aer condiționat dar și de perioada folosirii, facturile vor fi mai mari la energia electrică. Românii vor plăti facturi la preturi ce variază de la 150 la 250 de lei lunar.

Dacă aparatul de aer condiționat este din clasa A, atunci plata lunară va depăși 150 de lei, dar numai dacă va fi folosit doar 6 ore pe zi, având un consum de 1,08 lei pe kilowat oră. Dacă aparatul de aer condiționat are un consum de 1,55 de Kwh ce funcționează timp de 8 ore pe zi, consumul lunar va fi de 360 de Kwh, adică o factură mai mare cu 250 de lei.

CU CÂT CRESC FACTURILE DIN CAUZA CANICULEI

Apartament de 50 de metri pătrați izolat termic:
Consum aparat de aer condiționat: 1,55 kwh/0,7 lei kwh
Consum aparat de aer condiționat lunar 8 ore pe zi sageata in sus 360 kwh/ 252 de lei
Sursa: Realitatea PLUS 

Articolul precedentScandal în coaliție pe taxele și impozitele românilor: Măsurile fiscale sunt încă ținute la sertar
Articolul următorGuvernul ar putea raționaliza gazul iarna viitoare – Măsura depinde de Rusia