Ideea că prelungirea închiderii restaurantelor protejează împotriva răspândirii coronavirusului este o iluzie, a declarat, miercuri, pentru Agerpres, Dragoş Anastasiu, purtătorul de cuvânt al Alianţei Pentru Turism, asociația patronatelor din domeniu.

„Noi credem că asta e o iluzie, că nu aici e cauza principală. Nu ştiu dacă lumea întreabă foarte deschis ce se întâmplă la biserici, ce se întâmplă la transportul public, ce se întâmplă la transportul de navetişti. Iluzia este că totul vine din HoReCa”, a comentat Anastasiu la finalul unei conferinţe de presă.

De altfel, reprezentantul Alianţei Pentru Turism susține că redeschiderea restaurantelor ar avea un efect benefic, pentru că s-ar diminua aglomerația de pe terase. În plus, a mai afirmat Atanasiu, guvernanții ar trebui să acționeze punctul, nu la modul general.

„Ce treabă au restaurantele de interior de pe litoral, sau din Delta Dunării sau din zonele turistice? De ce trebuie să se înghesuie pe terase toţi cei care se duc acolo, în loc să se deschidă interioarele şi să se răspândească oamenii pe un spaţiu mai mare, în condiţii de siguranţă şi control? De ce să nu dăm drumul la interioarele din mall-uri, unde există control? De ce să nu dăm drumul la zonele din balneo, unde există control? (…) Hai să vedem cum de nu avem cazuri în HoReCa, la angajaţii noştri, în schimb (în viziunea Guvernului, n.r.) noi suntem cei care răspândim virusul. Deci din acest punct de vedre argumentul nu ţine”, a argumentat Dragoş Anastasiu.

Purtătorul de cuvânt al Alianţei Pentru Turism a apreciat că deschiderea restaurantelor la interior nu este un act imprudent.

Organizaţia Patronală a Restaurantelor şi Hotelurilor din România a prezentat un tabel dintr-o bază de date a Uniunii Europene, potrivit căruia în 29 de ţări europene restaurantele la interior au fost redeschise, în timp ce în România sunt în continuare închise.

Articolul precedentCât de rău a afectat criza COVID economia globală? Cât de rău stă România?
Articolul următorNoul Cod Silvic a fost adoptat. Furtul de arbori va fi pedepsit penal