Statul va încasa cu un leu și 20 de bani în plus pentru fiecare pachet de țigări. În schimb, produsele noi cu tutun, vaporizator sau țigări electronice scapă de taxarea suplimentară. Românii încep să recurgă la tutunul încălzit, tocmai pentru că este mai ieftin, relatează Realitatea PLUS.

Pentru cei 4 milioane de fumători din România, Statul va încasa 1 leu și 20 de bani pentru fiecare pachet de țigări. Totul după ce această creștere a fost făcută de către deputatul liberal Bogdan Huțucă.

Raportat la puterea de cumpărare, românii fumează cele mai scumpe țigări din Uniunea Europeană. De 3 ori mai mult decât un francez și de 5 ori mai mult decât un german.

Din prețul mediu al unui pachet de țigări, statul primește 15 lei de la companiile de tutun. Și restul de 5 lei se duc la producătorii și distribuitorii de tutun.

Dar creșterea accizei la țigarete reprezintă, în mod surpinzător, o veste bună și pentru companiile de tutun care au lansat pe piața din România produse alternative, indiferent dacă vorbim despre produse care încălzesc tutunul sau țigarete electronice. Și asta pentru că parlamentarii nu au crescut taxele și pentru aceste produse, deși sunt taxate de circa 5 ori mai puțin decât țigările, ceea ce le face în continuare extrem de profitabile.

Doar în primele 9 luni ale anului, au fost vândute circa 30 de milioane de pachete de țigări electronice.

Sursa: Realitatea de Bucuresti

Articolul precedentStudiu: Peste două treimi din tranzacțiile imobiliare, făcute cu banii clienților, nu prin credite
Articolul următorNicușor Dan, despre problemele la căldură din ultimele zile: „Nu va fi așa toată iarna”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau