Zeci de mii de români păcăliți în facturile ENEL. Cum își pot recupera banii?

Revine jaful din energie! Al doilea cel mai mare furnizor din țară a tăiat facturi umflate timp de jumătate de an. Sute de mii de români au fost țepuiți, iar autoritățile și furnizorul își pasează vina. Compania a trimis timp de șase luni zeci de mii de facturi greșite clienților, iar suma de pe notele de plată era, și de această dată, mai mare decât ar fi trebuit. Prejudiciul total se ridică la peste 21 de milioane de lei. 

Peste 40.000 de clienți au plătit facturi umflate timp de șase luni. Din ianuarie și până în august unul dintre cei mai mari furnizori din țară a calculat eronat suma de plată a celor care aveau un consum apropiat de unul dintre pragurile impuse de lege. Practic, în loc să încadreze corect clienții la prețul mai mic, făceau calculul cu prețul mai mare, iar rezultatul este că oamenii primeau facturi mai mari decât ar fi trebuit.


În jur de 3,5 milioane de lei pe lună a câștigat furnizorul din facturile trimise eronat. Suma totală depășește 21 de milioane de lei. Inspectorii ANPC veniți în control au sesizat neregulile și au sancționat compania cu o amendă de peste 50 de milioane de lei.


Cei care vor să își recupereze banii o pot face apelând la furnizor, spun cei de la Protecția Consumatorului. 

Articolul precedentBani în plus pentru angajații din învățământ. Ce sume vor primii profesorii și personalul administrativ
Articolul următorProiectul legii pensiilor, trimis săptămâna viitoare Bruxelles. Ce obiecții ar putea ridica oficialii europeni?