VIDEO O jurnalistă BBC promovează România în străinătate prin seria video “WHO IS ROMANIA”. Primul episod, despre Ștefan cel Mare

  Prezentatoarea BBC Tessa Dunlop promovează România în străinătate prin noua serie video „Who is Romania”, o serie unică de filme destinate platformelor social media, cu scopul de a ne promova țara și pentru a face cunoscute publicului internațional personalități românești cu destine remarcabile.

  De la Ştefan cel Mare la Regina Maria şi de la Enescu la Brâncuşi, prezentatoarea britanică dr. Tessa Dunlop va purta publicul străin într-o călătorie prin istoria României.

  Care e legătura dintre Prinţul Charles şi Dracula? Cum a susţinut Napoleon al III-lea un tânăr pictor român? Cum a pus Regina Maria ţara noastră pe harta mass-mediei şi ce spuneau ziarele vremii? Iată câteva dintre întrebările pe care Tessa Dunlop le va aborda, potrivit unui comunicat al companiei de producție Storytailors.

  Dunlop, doctor în istorie și personalitate media britanică, este pasionată de România și specialistă în relațiile româno-britanice ale începutului de secol XX, vorbește românește și este considerată o adevărată ambasadoare informală a țării noastre.

  Seria “Who is Romania“ este realizată de Storytailors, casă de producție internațională
  fondată de un român, care acoperă peste 40 de țări.

  Seria beneficiază de suportul Institutului Cultural Român şi de o serie de contribuţii constând în materiale de arhivă din partea unor instituţii precum Centrul Naţional al Cinematografiei sau MNIR.

  Seria va fi difuzată săptămânal, începând cu 9 octombrie (Ştefan cel Mare) şi continuând
  săptămâna următoare cu Regina Maria.

  Episoadele vor fi lansate pe https://www.facebook.com/ICRLondon

  Articolul precedentRafila: Este posibil ca până la finele anului să apară pe piața mondială două vaccinuri anti-COVID. Prețul, între 5 și 20 de euro
  Articolul următorParacetamol, în topul vânzărilor, după includerea în scheme de tratament COVID. Nurofen și Parasinus, cele mai vândute medicamente