Sony vrea să dea tonul în piață și cumpără EMI, proprietara titlurilor celebrei Queen

Sony Corporation of America, o subsidiară deținută în întregime de Sony, a ajuns la un acord pentru a cumpăra întregul pachet de acțiuni EMI Music Publishing, care este în prezent deținut de un consorțiu al companiei Mubadala Investment din Abu Dhabi, contra sumei de 1,9 miliarde de dolari.

Sony se așteaptă să plătească, în total, aproximativ 2,3 miliarde dolari pentru a deține o participație majoritară la EMI Music Publishing, sperând astfel să-și consolideze portofoliul în sectorul de divertisment, a declarat, marți, compania japoneză.

Suma suplimentară de 400 milioane de dolari va fi plătită celor care dețin deja participații la EMI Music Publishing, în scopul facilitării achiziției pachetului majoritar, conform unui reprezentant Sony.

Consorțiul Mubadala deține aproximativ 60% din capitalul social al editorului muzical EMI, în timp ce Sony deține, în majoritate, restul. În cazul în care tranzacția va fi aprobată, Sony va deține în mod indirect aproximativ 90% din participația la capitalul social al EMI Music Publishing, care va deveni o filială consolidată a grupului nipon.

EMI Music Publishing deține sau administrează peste două milioane de melodii. Acestea includ nume clasice, cum ar fi Queen și Carole King, precum și melodii contemporane cântate de Kanye West, Drake și Sam Smith. În același timp, Sony deține drepturile de autor pentru peste 2,3 milioane de piese prin filialele sale Sony/ATV și Sony Music Entertainment, pe care le deține integral.

Tranzacția se bazează pe o valoare a companiei de 4,75 de miliarde de dolari, conform Sony, care va prelua, totodată, și datoriile EMI Music Publishing, în valoare de aproximativ 1,36 de miliarde de dolari.

Această achiziție a EMI Music Publishing este una dintre principalele inițiative luate de gigantul japonez sub conducerea lui Kenichiro Yoshida, care a devenit noul director executiv în aprilie.

Acțiunile Sony, tranzacționate pe bursa de la Tokyo, au închis sesiunea curentă de tranzacționare în scădere cu 1,94%, la 5.282 de yeni (aproximativ 47,50 de dolari).

Articolul precedentElon Musk: „O variantă Model 3 mai ieftină ar duce la moartea Tesla”
Articolul următorA fi sau a nu fi bani pentru pensiile de stat. Dar Pilonul II?

Comments are closed.