Administrația Fondului de Mediu (AFM) va prelungi sesiunea de depunere a dosarelor de finanțare pentru instalarea de sisteme fotovoltaice pentru gospodăriile izolate neracordate la reţeaua de distribuţie a energiei electrice şi va modifica Ghidul de finanțare, întrucât niciun consiliu județean nu s-a înscris până acum în program, potrivit portalului NewsEnergy.

Sesiunea de depunere a dosarelor se încheie pe 10 iulie, dar termenul va fi prelungit cu trei luni.

Potrivit listei de potențiali beneficiari publicate de către AFM, în România există 7.136 de gospodării izolate care au nu acces la electricitate, fiindcă se află la peste 2 km de rețea, eligibile pentru finanțare. Cele mai multe sunt în județe precum Satu Mare (754 gospodării), Bistrița-Năsăud (471), Iași (447), Maramureș (417), Harghita (398), Caraș-Severin (329), Neamț (321), Bihor (301), Brașov (295) și Suceava (281).

Finanţarea nerambursabilă, acordată de Autoritate, este în procent de 100% din valoarea cheltuielilor eligibile, dar nu mai mult de 25.000 lei inclusiv TVA, pentru fiecare sistem fotovoltaic care deserveşte o gospodărie. Un sistem va avea 4 panouri de câte 250 Wp fiecare.

Articolul precedentPatronii de IMM-uri se opun impozitului forfetar
Articolul următorNoul ROBOR continuă să crească, evoluţia ratelor este incertă