Sunt zile cruciale pentru majorarea pensiilor, bunicii vor afla care va fi procentul de creștere de la 1 ianuarie. PSD vrea o majorare de doar 6,2% pentru toate pensiile și ajutoare pentru cele mici, în timp ce PNL a promis o majorare de 15%. Astăzi, ministrul Marius Budăi va da explicații în Parlament despre situația pensiilor. 

Camera Deputaţilor va avea, luni de la ora 15.00, „Ora Guvernului”, acolo unde a fost chemat ministrul Muncii – Marius Budăi pentru a oferi explicaţii parlamentarilor cu privire la reforma pensiilor speciale, jalon în PNRR care are ca termen de implementare sfârşitul acestui an.

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat că nu există niciun pericol în privința majorării pensiilor de la 1 ianuarie la pragul de 9,4% din PIB (prevedere în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă), precizând că pericolul vine în majorările ulterioare.

„În acest moment nu există niciun pericol cu majorarea pensiilor de la 1 ianuarie, însă, pericolul vine ulterior în majorări ulterioare şi mai ales în rezolvarea inechităţilor din sistem, acolo unde avem nevoie de un impact bugetar. Însă ceea ce a venit acum scris, a venit scris de către nişte funcţionari din cadrul Comisiei Europene, care nu puteau scrie altfel pentru că acum discuţia politică finală nu este terminată”, a răspuns Budăi.

El a precizat că o asemenea măsură nu există în niciun stat al Uniunii Europene.

„Nu există în niciun stat membru al Uniunii Europene aşa ceva şi în niciun PNRR. Există doar raportări din punct de vedere statistic, nu o plafonare la un anumit procent şi mai ales până când, pentru 50 de ani de acum încolo”, a comentat ministrul Budăi.

Articolul precedentCea de-a doua ediție a Programului Rabla pentru Electrocasnice începe astăzi. CALENDARUL de desfășurare
Articolul următorRomânia a acordat Ucrainei ajutor energetic de avarie în lunile august şi septembrie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau