Guvernul începe negocierile cu mediul de afaceri pentru creșterea salariului minim, a anunțat ministrul Muncii în exclusivitate la Antena 3, într-o intervenție în direct la News Magazine. 

Marius Budăi a precizat că Executivul vrea ca salariul minim majorat să intre în vigoare chiar din prima zi a anului viitor. 

„Trebuie să găsim o soluție de majorare a salariului pentru că situația este extrem de complicată. Până la sfârșitul anului mi-am propus să am această discuție cu partenerii sociali astfel încât de la 1 ianuarie să intre în vigoare, dacă găsim o soluție să fie o majorare a salariului minim”, a declarat ministrul Marius Budăi la Antena 3.  

„9,4% este un procent antiromânesc care contribuie la sărăcirea seniorilor României” 

Referitor la pensii, Marius Budai a spus că procentul de „9,4% este un procent antiromânesc care practic contribuie la sărăcirea seniorilor României. Într-o analiză pe care am făcut-o la nivel de PNRR-ul ale statelor membre din Uniunea Europeană, dar și a legislațiilor naționale, nu am găsit absolut nicăieri, dar absolut nicăieri, o asemenea plafonare cu cheltuielile sociale. Suntem în dinamică cu discuțiile cu Uniunea Europeană”, a mai spus Marius Budăi, ministrul Muncii, în emisiunea News Magazine de la Antena 3. 

 

Sursa: Mediafax

Articolul precedentCele mai mari 5 bănci din România au crescut dobânzile la economiile în lei
Articolul următorRusia reduce din nou livrările de gaze naturale. De miercuri, Germania va primit doar jumătate din volum

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau