Ludovic Orban a dat asigurări joi seară, în emisiunea ”Legile Puterii” de la Realitatea Plus, că a doua creștere a alocațiilor pentru copii va avea loc de la 1 ianuarie 2021 și va fi de 20%. Premierul a reiterat că alocațiile vor ajunge să fie dublate atunci când situația economică va permite susținerea acestei măsuri. ”PSD a dat legi populiste, care riscă să pună România în genunchi”, acuză Orban.

”Cu alocaţiile pentru copii, daţi-mi voie să spun câteva lucruri. Din 2007, singura formaţiune politică ce a crescut alocaţiile pentru copii a fost PNL. 2007, 2008, 2015, când eram în opoziţie, martie 2019, când s-au dublat iar alocaţiile, când eram în opoziţie, la Legea bugetului de stat. Noi am fost partidul care a crescut alocaţiile. PSD, după ce în 2019 se dublaseră alocaţiile, a profitat de un moment în care au obţinut sprijinul unor parteneri care au vrut să câştige gratis voturile, care nu erau în mod tradiţional cu ei, şi au trecut încă o dublare a alocaţiilor în 2019. Le-am spus că nu există resurse financiare. Am spus: dublăm alocaţiile, dar ţinând cont de situaţia economică şi de încasările reale pe care le previzionăm la bugetul de stat, adică o facem în cinci trepte, cu câte 20%, creşterea şi am şi făcut deja prima creştere şi a doua creştere urmează de la 1 ianuarie. Nu poţi să generezi cheltuieli fără să ai venituri”, a spus Orban.

Întrebat ce părere are despre motivarea Curţii Constituţionale potrivit căreia această măsură ar avea stabilită sursa de finanţare, respectiv contul din care se plătesc alocaţiile pentru copii, Premierul a răspuns revoltat că orice lege trebuie să precizeze impactul bugetar și sursa banilor necesari și i-a acuzat din nou pe social-democrați, cei care au propus-o, de iresponsabilitate.

”Cum poţi să spui aşa ceva într-o motivare? Pentru orice cheltuială, când se votează o lege, trebuie să fie prevăzută sursa de bani. Ei trebuiau să spună din bugetul de stat luăm bani de la investiţii şi punem la alocaţii sau luăm bani de la cofinanţarea proiectelor cu finanţare europeană şi dăm bani să creştem alocaţiile şi nu mai absorbim fonduri europene, că nu avem nevoie de ele. Nu poţi să îţi baţi joc. Dar ce să vorbim, că e o iresponsabilitate la nivelul parlamentarilor PSD şi al multor altor parlamentari care parcă au înnebunit, au dat pe bandă rulantă sporuri, au generalizat sporul de condiţii deosebite, au vrut să dea şase salarii la angajare, trei salarii la căsătorie, încă trei salarii în plus la pensie, a fost un izvor nesecat de populisme care riscă să pună România în genunchi”.

Sursa: Realitatea Financiara

Articolul precedentTestul suprem al pandemiei: ar plăti cei care lucrează de acasă o taxă pentru cei care muncesc fizic și au venituri mici
Articolul următorSchema de ajutor pentru HoReCa, adoptată de Guvern

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau