Delia, Carla’s Dream, Smiley, Inna și alți peste 90 de artişti solicită Guvernului ajutor de stat

Peste 90 dintre cei mai cunoscuți  soliști și trupe, printre care Delia, Carla’s Dreams, Loredana, Vama, Voltaj sau Holograf, cer premierului și miniștriilor de resort, într-o scrisoare deschisă, să includă artiştii în schema de ajutor de stat pentru sectorul cultural. 
Reacția a venit ca urmare a faptului că, potrivit semnatarilor, în noua schemă, în valoare de 100 de milioane de euro, interpreții nu sunt incluși.

Am constatat cu surprindere că artiştii nu sunt incluşi în planul Guvernului. Citind cele cinci măsuri vizate în schema de ajutor de stat am observat că acestea se adresează doar operatorilor culturali, organizatorilor de festivaluri şi evenimente culturale, organizatorilor de evenimente muzicale şi stand-up comedy, vânzătorilor de bilete, librarilor şi editorilor, artiştii nefiind incluşi în niciuna dintre aceste măsuri.

Considerăm că existenţa sectorului cultural depinde nu doar de organizatorii de evenimente, ci mai ales de artişti. Vă rugăm să includeţi în schema de ajutor de stat şi această entitate ca beneficiar eligibil al sumelor destinate ajutorării sectorului cultural,” se spune în documentul postat și pe pagina de facebook a fiecărui semnatar.”

Pe de altă parte, unii dintre cei care au comentat scrisoarea au remarcat faptul că există o schemă de ajutorare, lansată încă din martie, prin care  statul acordă fiecărui artist care solicita, cu documente doveditoare, o indemnizație de 4075 de lei, lunar.

Articolul precedentVirgil Popescu: Alocațiile, dublate până în 2022. Pensiile vor fi mărite cu 46%
Articolul următorPremierul a anunțat cand se va MAJORA salariul minim