Cu cât vor crește pensiile de la 1 ianuarie 2023. Anunțul ministrului Marius Budăi

Ministrul Muncii a declarat că, în mod cert, pensiile vor crește de la 1 ianaurie 2023. Marius Budăi spune că speră ca această majorare să se facă măcar cu 10%, cât este procentul propus de social democrați în coaliția de guvernare. 

„Trebuie spus din capul locului că această coaliție nu susține o plafonarea sau o reducerea a veniturilor din pensii pentru seniorii României, mai ales într-un context economic așa de dificil. În PNRR s-au scris multe bazaconii, pe care le dezbatem în coaliție ca să găsim soluții. Liderii au spus foarte clar că pesiile vor crește și că procentul se va regăsi în propunerea de buget pe 2023.

Sunt lucruri ce trebuie modificate clar la sistemul de pensii. Acel 9,4% care nu are nicio analiză în spate, în nicio altă țară UE nu există o așa plafnare. Nu trebuie să avem o asemenea plafonare, mai ales până în 2070. Este nevoie să creșterem pensiile, de la 1 ianuarie, iar procentul va fi decis în coaliție. PSD a propus cel puțin 10%. Vom vedea cu cât, iar cifrele finale vor fi în propunerea de buget pe anul viitor, pe care o vom adopta spre sfârșitul acestui an.

Nu există neînțelegeri pe această temă în coalișie, dar nu vreau să comentez declarațiile colegilor liberali. Ei au fost de acord să cerel Comisiei Europene renegocierea PNRR, suntem în consens total privind creșterea pensiilor. Am luat azi acordul de la Marcel Ciolacu și de la premier, ca de săptămâna viitoare, în Comisia de dialog social, sa începem discuțiile cu partenerii sociali, iar de acolo să mergem cu discuțiile în Consiliul Național Tripartit și să ajungem la un consesc cu partenerii sociali”, a declarat Marius Budăi în emisiunea „Deschide Lumea”.

Articolul precedentMăsurile Guvernului pentru economisirea energiei: Se pregătește „Rabla pentru becuri” – Ce facem la iarnă
Articolul următorScenariul negru pentru iarnă: cât de pregătiți suntem pentru o pană generală de energie | Reportaj Realitatea Plus – VIDEO

5 COMENTARII

  1. The Program, as well as the costs and the record of
    lined medication, may be modified at any time bentyl without discover.
    This list could not describe all attainable unwanted side effects.
    purchase stendra-priligy online payment uk, buy generic lotrisone in usa, order
    delagil 2mg online in the uk, rifadin where to order now australia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau