Premierul Marcel Ciolacu a venit cu precizări suplimentare despre creşterea pensiilor. Află cine sunt vârstnicii care vor primi pensii majorate cu 30%, din 2024. 

Potrivit premierului Marcel Ciolacu, majorările se vor face diferențiat, iar unii dintre pensionari vor primi pensii mărite și cu 30%. 

„Este o lege în vigoare în care pensiile se indexează cu inflația din anul trecut. Am făcut o excepție anul trecut pentru că a fost o inflație mare raportată la inflația din anul anterior, de la 4% în comparație cu 13,5%.

Nu va încălca nimeni legile din România. Îmi doresc, ca și anul trecut, ca pensiile să se majoreze diferențiat, la unii cu poate 30%, la unii cu poate 5%, la unii cu 10%, în funcție de venit”, a declarat premierul Marcel Ciolacu.

Premierul Marcel Ciolacu a dat de înțeles că majorarea standard care se va aplica tuturor pensionarilor din 1 ianuarie 2024 va corespunde ratei inflației din anul anterior.

La sfârşitul anului 2022, România avea peste 4,7 milioane de pensionari.

Articolul precedentBanca Națională, ȚINTA unui atac cibernetic: Cum se pot feri românii de ȚEPE prin care se cer date personale
Articolul următorMinistrul Finanțelor, despre limitarea plăţilor cash la 2.000 de lei: „Avem instrumente de plată moderne, haideţi să apelăm la ele”