Cardurile bancare rusești au fost interzise de sâmbătă, 26 februarie. Cardurile MasterCard și Visa emise în Rusia au fost blocate, anunță Realitatea PLUS. Nici serviciile de plată Google Pay și Apple Pay nu mai pot fi folosite în străinătate.

Platforma Visa și MasterCars a blocat toate cardurile emise de bănci din Federația Rusă.

Acțiunea are urmări asupra tuturor cetățenilor ruși. 

Este vorba de cardurile Mastercard emise de cinci bănci ruse: VTB, Otkritie, Sovcombank, Promsvyazbank și Novikombank.

Compania a anunțat că aceste tipuri de carduri nu vor mai funcționa în afara Rusiei, astfel că posesorii de carduri ai acestor bănci nu vor putea plăti cu ele în străinătate.

Măsura a fost luată în urma invadării Ucrainei de către Rusia.

Sistemul național de carduri de plată (NSPK) va asigura funcționarea cardurilor Visa și Mastercard emise de băncile din Rusia aflate sub sancțiuni în interiorul țării, potrivit Mastercard.

De asemenea, aplicațiile Apple Pay și Google Pay pentru a face operațiuni nu vor fi disponibile pentru aceste carduri, emise în Federația Rusă.

“Este de așteptat ca operațiunile cu Apple Pay, Google Pay să nu fie disponibile pe cardurile de plată emise de băncile care au intrat sub sancțiuni (VTB, BM-Bank, Sarov Business Bank, Otkritie, Sovcombank, Novikombank, RGS Bank). Toate operațiunile de plată pentru achiziții și servicii, inclusiv în magazinele online, sunt disponibile clienților, ca de obicei, folosind un card bancar, tehnologia contact sau contactless”, a spus NSPK, relatează biziday.ro. 

Sursa: Realitatea Financiara

Articolul precedentPreședintele CE, Ursula von der Leyen: Bănci rusești, blocate la tranzacții internaționale
Articolul următorGazprom a făcut anunțul așteptat de întreaga Europă. Ce se întâmplă cu gazele natuale

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau