Economia globală pare să fi intrat deja în recesiune, avertizează economistul șef al renumiteii bănci de investiții Goldman Sachs, Jan Hatzius.

 

În timp ce creșterea economică rămâne nesatisfăcătoare, indicatorul activității globale analizat de Goldman pentru februarie este doar puțin peste valorile din decembrie și ianuarie.

,,Semne ale unei redresări au apărut, ceea ce sugerează că o creştere secvenţială ar putea începe din acest punct. Cu toate astea, riscurile sunt mari ca prognoza Goldman de creştere a PIB-ului global cu 3,5% în 2019 să fie revizuită în jos”, a spus economistul-şef Jan Hazitus, potrivit Fortune.com.

Goldman Sacks spune că Europa pare să fie regiunea cea mai vulnerabilă “cu Italia ideja în recesiune, cu Germania pe aproape li majoritatea economiilor cu un nivel de creștere economică modest”, potrivit unei note interne a Goldman din 2 februarie.

Goldman vede tentative de revenire în creșterea economică a Chinei. Acest lucru este în concordanță cu prognoza Bloomberg a indicatorilor de activitate.

Unii directori rămân totuși precauți. Jamie Dimon, Chief Executive Officer al JPMorgan Chase, a inserat în prezentarea anuală a băncii către investitori un număr din ce în ce mai mare de obstacole potențiale în calea economiei.

„Suntem pregătiți pentru o recesiune”, a spus Dimon. „Nu prezicem o recesiunem dar subliniem faptul că suntem foarte conștienți de riscurile prin care economia trece”.

Articolul precedentStandard & Poor’s, decizie amânată pentru România, rating confirmat parțial
Articolul următorGuvernul a pregătit OUG anti-Uber. Orice transport contra-cost va fi INTERZIS