Nave pline cu petrol kazah sunt întârziate în călătoria lor prin strâmtoarea Bosfor, ca urmare a noii reguli a Turciei referitoare la asigurare pentru navele care transportă petrol rusesc, acum supus sancţiunilor UE, şi a unui plafon de preţ pentru acesta, impus de G7.

Statele Unite au anunţat vineri că sunt în contact cu Turcia în legătură cu acest blocaj, relatează CNBC.

Petrolul din Kazahstan trece prin conducte prin Rusia şi este încărcat în cisterne în portul Novorossiysk, iar autorităţile pot urmări originea petrolului.

„Se pare că toate, cu excepţia unuia, dintre cele aproximativ douăzeci de tancuri de ţiţei încărcate care aşteaptă să traverseze strâmtoarea transportă petrol de origine kazahă. Aceste mărfuri nu ar fi supuse plafonului de preţ în niciun scenariu şi nu ar trebui să existe nicio schimbare în statutul asigurării lor faţă de transporturile kazahe din săptămânile sau lunile anterioare”, a declarat un oficial al plafonului de preţ pentru CNBC.

Pe baza numărului de nave, peste 20 de milioane de barili de petrol, echivalentul a 1,2 miliarde de dolari, sunt blocate.

Sursa: Realitatea Financiara

Articolul precedentCampanie Realitatea PLUS: ”Vrem Petrom înapoi!” Alexandra Păcuraru: Vom strânge semnături pentru declanșarea unui referendum
Articolul următorVREM PETROM ÎNAPOI | Alexandra Păcuraru: Este timpul să ne luăm ceea ce este al nostru!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau