Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a sesizat instituțiile de anchetă asupra faptul că a devenit victima noului tip de reclamă deep fake, în care miniștri sau oficiali ai statului sunt asociați cu diverse recomandări înșelătoare.

„Am sesizat astăzi (marți – N.R.) instituțiile abilitate pentru a fi identificate și pedepsite conform legii, persoanele care îmi folosesc imaginea pentru a promova o fictivă vânzare de acțiuni la o companie! Aceste informații false reprezintă o grosolană tentativă de manipulare!

Nu am făcut și nu voi face reclamă pentru nicio companie și nu accept ca imaginea mea să fie folosită în astfel de acțiuni!” a scris ministrul Transporturilor. 

Ar putea fi o imagine cu 2 persoane, redacţie şi text

Fenomenul deep fake-urilor care se folosesc de imaginile unor persoane foarte influente și emulează filmări foarte realiste în care acestea promovează scheme de investiții înșelătoare.

DEEP FAKE uriaș! Escrocii se folosesc de imaginea unor persoane publice precum Mugur Isărescu sau Andreea Esca pentru fraude

Ministrul Sebastian Burduja, plângere penală după ce imaginea i-a fost folosită într-o înșelătorie deep fake

Articolul precedentHidroelectrica anunță modificări la transmiterea indexului autocitit. Ce se schimbă în februarie
Articolul următorLicența pentru Roșia Montană, prelungită până în iunie 2024. Cine e miliardarul cu legături obscure în România