Reorganizarea ANAF, blocată în Senat. OUG a primit raport de respingere. Planul Guvernul de a tăia peste 2000 de posturi se  năruie. Prin această OUG,  Guvern îşi propunea să reformeze Fiscul pentru şi promitea că ponderea veniturilor fiscale va ajunge până la 32% din PIB. Nu este singur proiect căruia parlamentarii PSD i-au pus gând rău. Amânarea dublării alocaţiilor şi actul care corecta OUG lăcomiei şi aducea mai multe măsuri de austeritate au ajuns la Camera Deputaţilor, tot cu propunere de respingere.

Luni, în plenul Senatului ajunge cu propunere de respingere OUG pentru reorganizarea ANAF propusă de ministrul interimar al Finanţelor, Florin Cîţu, cel care este şi premierul desemnat.

Prin această OUG, Florin Cîţu a urmărit să reducă 2200 de posturi din ANAF, dintre care 150 funcții de conducere. Şi să reducă, de asemenea, numărul de vicepreşedinţi de la 4 la

Prin reorganizarea ANAF, Florin Cîţu  promitea că va creşte nivelul colectării, iar ponderea veniturilor fiscale va ajunge la 32% din PIB, pe termen mediu și lung.

Social-democraţii au respins însă OUG în comisie şi vor ca şi în plen să dea un vot negativ.

Nu este singura OUG a Guv Orban care a picat în Senat. Senatul a respins şi OUG prin care Guvernul PNL a amanat intrarea in vigoare a dublării alocaţiilor, dar şi actul care corecta Orodonața  ,,lăcomiei” şi aducea mai multe măsuri de reducere a cheltuielilor, precum plafonarea indemnizației pe care o primesc alesii și anularea pensiilor speciale pentru primari.

Aceste două ordonanțe au ajuns cu raport de respingere în Camera Deputaţilor, unde sunt tinute la sertar. Comisia de specialitate nu a discutat cele două acte, iar fără raportul comisiei, deputaţii nu pot da votul final.

Articolul precedentRodica Sărmaș Furnea: Șpăgi mari, oameni mici
Articolul următorAPIA: Începe campania de depunere a Cererilor Unice de Plată pentru anul 2020