Prețurile carburanților au sărit în aer. Cu cât s-au scumpit benzina și motorina în doar câteva zile

  Prețurile la pompă au explodat la doar 3 zile de la ultima scumpire. Este vorba de a opta creștere de preț consecutivă din ultimele două săptămâni. În prezent, un litru de motorină a sărit de 7 lei, iar un litru de benzină se apropie de acest prag.

  Comparativ cu luna iulie, prețul mediu al unui litru de benzina s-a majorat cu 3.7%, ceea ce înseamnă că un plin de 50 de litri costa în prezent cu 12,5 lei mai mult, arată portalul peco-online.ro. 

  ADVERTISING

  Majorarea este si mai semnificativă în cazul motorinei. Pretul mediu al unui litru a crescut cu 5.5%, ceea ce înseamnă că un plin costă cu 18,5 lei mai mult decât în urma cu 30 de zile.

  Imagine

  Chiar și așa, România se află pe locul al 3-lea în Uniunea Europeana în topul țărilor cu cei mai ieftinii carburanți, dupa Bulgaria și Malta.

  În cazul motorinei, tara noastra este situata pe locul 3 intre statele Uniunii Europene in ceea ce priveste cel mai mic pret la acest tip de combustibil, dupa Bulgaria, Malta.

  Comparativ cu celelalte tari UE, Romania se claseaza pe locul 9 la benzina fara taxe, ca fiind cea mai ieftina, dupa Austria, Bulgaria, Croatia, Cehia, Irlanda, Lituania, Malta, Slovenia, in timp ce motorina fara taxe comercializata la noi este pe locul al 10-lea in topul celor mai mici preturi, dupa Bulgaria, Cehia, Irlanda, Italia, Letonia, Lituania, Malta, Polonia, Slovenia, arată sursa citată. 

  Articolul precedent„Guvernul poate lua bani de la multinaționalele din asigurări – au profit de 12 ori mai mare” – COTAR
  Articolul următorAvertisment dur de la vârful BNR. „Dacă măriți taxele, nu vă așteptați la scăderea inflației”