Pentru perioada de vară, iulie-septembrie 2018, cea mai mare creștere a activitații este anticipate de către manageri în sectoarele construcții și comerțul cu amanuntul (sold conjunctural +18%, respectiv +25%).

În cadrul anchetei de conjunctură din luna iulie 2018, realizată de INS, managerii din industria prelucrătoare preconizează pentru următoarele trei luni, creştere moderată a volumului producţiei (sold conjunctural +7%).

Din industria prelucrătoare, cele mai mari creșteri sunt produsele de sezon: activitatea de fabricare a produselor din tutun se va înregistra cea mai mare tendinţă de creştere (sold conjunctural +29%), urmată de activitatea de fabricare a băuturilor (sold conjunctural +26%).

Referitor la numărul de salariaţi managerii chestionaţi estimează o relativă stabilitate, soldul conjunctural fiind de +3% pe total industrie prelucrătoare. Pentru preţurile produselor industriale se prognozează creştere moderată în următoarele trei luni (sold conjunctural +7%).

În ceea ce priveşte preţurile lucrărilor de construcţii se preconizează creştere moderată a acestora (sold conjunctural +12%).

Angajatorii prognozează pentru următoarele trei luni creştere moderată a numărului de salariaţi (sold conjunctural +12%).

Pentru următoarea perioadă, managerii societăţilor comerciale estimează creştere a preţurilor de vânzare cu amănuntul (sold conjunctural +21%).

Conform estimărilor din luna iulie 2018, cererea de servicii (cifra de afaceri) va cunoaşte o creştere moderată în următoarele trei luni (sold conjunctural +9%).

 

Articolul precedentAlianță Rusia și China impotriva protectionismului american
Articolul următorINS: Cele mai inovatoare activități economice, serviciile IT. Creștere de 25,1%

Comments are closed.