Sindicatele din Ministerul Finanţelor, Vamă şi ANAF organizează, miercuri, o grevă japoneză. Angajații sunt nemulţumiţi de intenția Guvernulului de a-i excepta de la majorarea salariului de bază cu 5%, din prima zi a anului viitor.

”Membrii Sindicatului Naţional Meridian, salariaţi în cadrul Ministerului Finanţelor şi instituţiilor subordonate acestuia, vor iniţia, în data de 27 decembrie, o acţiune de protest sub forma unei greve japoneze, ce se va manifesta prin purtarea de către aceştia a unei banderole de culoare albă.

La aceasta vor participa membrii organizaţiei din cadrul aparatului central al Ministerului Finanţelor, al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, Trezoreriilor din Bucureşti şi ai Autorităţii Vamale Române”, au transmis sindicaliştii, într-un comunicat de presă.

Sindicaliștii nu au precizat dacă activitatea va avea de suferit.

Austeritate de fațadă. Companiile de stat își răsplătesc angajații cu prime de Crăciun generoase

Protestul e motivat de faptul că salariaţii din cadrul acestor instituţii sunt nemulţumiţi din cauza faptului că Guvernul vrea să excepteze angajaţii Ministerului de Finanţe şi instituţiilor subordonate de la majorarea salariului de bază cu 5 la sută de anul viitor.

”Conform Ordonanţei de urgenţă nr. 115, adoptată acum o săptămână, personalului plătit din fonduri publice i se va mări cuantumul brut al salariilor de bază cu 5% faţă de nivelul acordat pentru luna decembrie 2023. Purtătorul de cuvânt al Guvernului, domnul Mihai Constantin, a declarat că săptămâna viitoare va fi adoptat un nou act normativ prin care, anul viitor, de această majorare de 5 la sută nu va beneficia şi personalul din sistemul fiscal pe motiv că ,«au beneficiat deja în acest an de majorări salariale»”, au precizat sindicalliştii.

Comunicatul mai precizează că că ”decizia de a elimina această categorie profesională de la majorarea salarială acordată celorlalţi bugetari se încadrează în politica de discriminare promovată de statul român în anii trecuţi şi drept urmare vom protesta iar în cazul în care această masură va fi adoptată, se poate ajunge şi la alte măsuri extreme”.

BLOCAJ la Finanțe, ANAF, Trezorerii și Vămi, după Crăciun – De ce fac GREVĂ mii de angajați pe 27 decembrie

Articolul precedentMajorările din ianuarie – Ce venituri cresc în 2024 / Pensiile care vor fi mai mari cu 900 lei
Articolul următorRevelion 2024: surprize uriașe oferite de Realitatea PLUS, la trecerea dintre ani – VIDEO