Carrefour România și Profi sunt primii retaileri care au confirmat că au retras de la vânzare produsele din Rusia și că nu mai plasează comenzi noi acolo.

”În lumina evenimentelor din Ucraina, Carrefour România și-a unit forțele cu două ONG-uri partenere pentru a oferi sprijin refugiaților și, în plus, a decis să retragă de la vânzare toate produsele provenite din Rusia, decizie care va fi implementată în zilele următoare. În contextul actual, lanțul nu intenționează să plaseze noi comenzi pentru produse rusești”, au transmis reprezentanții Carrefour România, notează hotnews.ro.

De asemenea, la solicitarea HotNews, directorul general Profi, Pawel Musial a transmis că realmente binevenit ar fi daca producătorii și-ar muta capacitațile de producție în afara Rusiei.

În portofoliul Profi se afla doar cinci produse provenite din Rusia, printre care batoanele Snickers de la Mars, dar acestea au fost blocate de la vânzare. ”Avand in vedere că produsele respective au fost deja achitate, considerăm însă că aceasta nu este o măsură reală, care să aibă vreo influență asupra războiului. Daca ar fi ca lumea sa fie cu adevărat consecventă ar trebui să nu-si mai alimenteze vehiculele cu benzină sau motorină rusească dar chiar este fezabil așa ceva? Credem ca realmente binevenit ar fi daca producătorii și-ar muta capacitațile de producție în afara Rusiei. După părerea noastră, nu gesturile simbolice dar inutile, cum ar fi afișele cu “Susținem Ucraina” sau “Opriți războiul” contează la acest moment, ci ajutorul concret oferit ucrainenilor: un acoperiș deasupra capului, alimente și asistență pentru refugiați, alimente, bandaje, dezinfectanți pentru asediați. De exemplu, un camion cu astfel de ajutoare Profi se apropie chiar acum de granița cu Ucraina iar zilele trecute am trimis primăriei din Kiev generatoare electrice și alte produse solicitate de aceasta”, a transmis directorul general al Profi.

Sursa: Realitatea de Bucuresti

Articolul precedentRomânia se retrage din Banca Internaţională de Investiţii şi Banca Internaţională de Cooperare Economică
Articolul următorCîţu: Trebuie să oprim schimburile comerciale cu Rusia acum. Este imperativ pentru siguranţa noastră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau