Cum arată Range Roverul falsificat din China, interzis de pe piață FOTO

O instanță din China a ordonat unui producător auto local să nu mai vândă o versiune copy-paste a modelului Range Rover Evoque, o victorie legală extrem de rară pentru companiile străine care s-au blocat în conflicte de proprietate intelectuală cu firmele chinezești.

 

Tribunalul din Beijing a cerut, de asemenea, companiei Jiangling Motors Corp să înceteze imediat să mai producă modelul Landwind X7 după ce a constatat că a copiat cinci caracteristici unice de la Evoque, după cum a declarat producătorul Jaguar Land Rover Automotive într-o declarație citată de Bloomberg.

Curtea Districtuală Chaoyang din Beijing a decis, totodată, ca producătorul chinez să plătească despăgubiri celor de la Jaguar Land Rover, companie deținută de gigantul indian Tata Group. Judecătorii nu au indicat însă și suma care urmează să fie plătită.

Oficialii Jiangling nu au făcut nici un comentariu după interdicția emisă de instanță.

Modul în care companiile din China tratează proprietatea intelectuală străină a reprezentat o componentă-cheie a negocierilor comerciale cu SUA, care își trimit în această săptămână negociatorii la Beijing pentru o nouă rundă de discuții.

Modelul Landwind a fost vândut în China încă din 2014. Reprezentanții Jaguar Land Rover au declarat că decizia de vineri a fost „primul astfel de caz pentru a susține o companie străină în industria automobilelor” și ar întări încrederea în investițiile în China.

Cu situații similare de furt s-au confruntat și producătorii auto Honda Motor sau Porsche Automobil Holding, care s-au plâns de mulți ani că proiectele lor au fost copiate integral de rivalii chinezi.

 

Articolul precedentIndicele ROBOR la 3 luni a urcat la 3,23%
Articolul următorPreşedintele BVB: Trebuie să ne facem propria pensie privată