Veste bună pentru mai mult categorii de populație care beneficiază de diverse ajutoare de stat. De la 1 martie, valoarea acestora va fi majorată, prin ajustare în funcție de rata anuală a inflației.

Este vorba despre ajutoarele care se calculează în raport cu indicatorul social de referință, care se va majora la 1 martie de la 598 la 660 de lei, în funcție de rata inflației pentru 2023 este de 10,4%, comunicată de INS.

Printre cele mai importante drepturi care se acordă în funcție de ISR se află indemnizația de șomaj, prestațiile sociale pentru persoanele cu handicap, nivelul minim al indemnizației pentru creșterea copilului.

Prima de inserție crește, de la 1 martie, la 1.980 de lei (de trei ori valoarea ISR), la fel și subvenția pentru persoane marginalizate, care se va majora la 2.640 de lei (de patru ori valoarea ISR).

Indemnizația pentru persoanele cu dizabilități se va majora la 462 de lei (de la 419 lei), în cazul existenței unui handicap grav (70% din ISR), și la 350 de lei (de la 317 lei), în cazul handicapului accentuat (53% din ISR).

Tot de la 1 martie va crește și pragul minim al indemnizației lunare aferente concediului de creștere a copilului, de la 1495 la 1.650 de lei.

Articolul precedentBitcoin se apropie de un nou record SITORIC. Cea mai cunoscută monedă virtuală a trecut de pragul de 60.000 de euro
Articolul următorNicolae Ciucă se opune impozitării progresive. Ce mesaj le-a transmis liderul PNL partenerilor din PSD? – VIDEO