Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Secretariatul General al Guvernului, Consiliul Legislativ, Societatea Română de Televiziune, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale sunt entitățile din subordinea Guvernului care au primit bani în plus de cheltuială.

Astfel, prin hotărâre, a fost suplimentat bugetul Ministerului Cercetării, Inovării şi Digitalizării pe anul 2023 cu suma de 5,987 milioane lei din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, reprezentând credite de angajament şi credite bugetare, pentru asigurarea cheltuielilor de personal până la finalul anului şi a sumelor datorate pentru persoanele cu handicap neîncadrate.

Tot prin hotărâre, bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale a fost suplimentat cu 14,3 milioane de lei credite de angajament şi credite bugetare din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului. Fondurile sunt necesare pentru asigurarea cheltuielilor drepturilor de personal şi de natură salarială pentru angajaţii Ministerului Agriculturii şi instituţiilor subordonate, conform Realitatea PLUS.

Bugetul Serviciului de Telecomunicaţii Speciale pe anul 2023 a fost suplimentat cu suma de 43,9 milioane lei din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat al anului curent, reprezentând credite de angajament şi credite bugetare, pentru finanţarea cheltuielilor de personal până la finalul anului.

Guvernul a aprobat şi un memorandum care prevede majorarea limitelor de credite aferente lunii noiembrie pentru Consiliul Legislativ cu suma de 197.000 lei credite de angajament şi 41.000 lei credite bugetare. Fondurile sunt necesare în vederea achiziţionării platformei software „Evidenţa legislaţiei” şi a unui soft de securitate.

A fost aprobată şi majorarea bugetului Secretariatului General al Guvernului pentru Agenţia Naţională pentru Sport din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului cu suma de 32 de milioane de lei. Fondurile reprezintă credite de angajament şi credite bugetare şi sunt necesare pentru finanţarea cheltuielilor de personal, aferente lunilor octombrie şi noiembrie 2023.

Totodată, bugetul SGG a fost suplimentat, din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, şi cu suma de 10,5 milioane lei, pentru plata drepturilor salariale, a drepturilor izvorâte din punerea în executare a titlurilor judecătoreşti, precum şi a obligaţiilor fiscale aferente.

Nu în ultimul rând, Executivul a suplimentat bugetul Societăţii Române de Televiziune pe anul 2023 cu suma de 42,79 milioane lei, reprezentând credite de angajament şi credite bugetare, din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţie Guvernului, pentru acoperirea cheltuielilor de funcţionare şi dezvoltare. 

Sursa: Newsinn

Articolul precedentCând se dă drumul la căldură în București. Termoenergetica promite că iarna aceasta „vom funcționa mai bine”
Articolul următorHaos după limitarea plăților cash. Primele efecte încep să se vadă – cum sunt afectați românii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau