Man writing codes on computer
ANAF a lansat un nou serviciu pentru contribuabili, prin care aceștia se pot programa online pentru întâlnirea cu un inspector fiscal. Toate instrucțiunile și pașii ce trebuie urmați pentru accesarea serviciului sunt AICI.

Noul program este funcțional în întreaga țară, potrivit comunicatuului ANAF. Contribuabilii vor fi primiţi de funcţionari fiscali specializați pe domeniul selectat, după cum urmează: declaraţii fiscale persoane fizice; declaraţii fiscale persoane juridice; evidenţă pe plătitor persoane fizice; evidenţă pe plătitor persoane juridice; avize şi autorizaţii (case de marcat); executare silită persoane fizice; executare silită persoane juridice; cazier fiscal; asistenţă contribuabili; evitarea dublei impuneri.

Serviciul de programare online este pus la dispoziţia contribuabililor pentru aspecte ce nu necesită timp îndelungat de soluţionare, timpul alocat fiecărei programări fiind de maximum 30 de minute, potrivit comunicatului ANAF.

La întâlnirea propriu-zisă cu inspectorii fiscali, contribuabilii trebuie să se supună verificării cu termometrul și sa poarte mască de protecţie. În caz contrar, întâlnirea se anulează şi că este necesară reprogramarea acesteia cu respectarea condiţiilor mai sus menţionate. Întâlnirile între inspectori și  contribuabili au loc în încăperi special dedicate, de regulă în apropierea punctelor de acces în sedii, astfel încât să se limiteze pe cât posibil contactul dintre vizitatori si personalul ANAF.

Articolul precedentModificări importante în programul IMM Invest: plafon majorat și eliminarea restricției de a disponibiliza personal
Articolul următorGuvernul a aprobat ajutoarele pentru fermierii afectați de secetă, estimarea este de 34.000 de beneficiari